PASUL 1 - Contacteaza-ne

Contacteaza-ne folosind numarul de telefon, adresa de email sau formularul de contact. Ne poti contact zilnic de luni-vineri intre orele 09.00-18.00

PASUL 2 - Detalii despre afacerea Dvs.

Pentru a putea intocmi planul haccp avem nevoie in prima faza de cateva informatii despre afacerea Dvs. (domeniu activitate, tipul unitatii, oras)

PASUL 3 - Intocmire-livrare plan Haccp

Dupa obtinerea tuturor informatiilor legate de activitatea pe care o desfasurati, vom intocmi documentatia haccp in maxim 4 zile lucratoare.

Planul haccp este o lucrare scrisa bazata pe principiile haccp, lucrare ce este alcatuita dintr-o serie de proceduri de igiena si un ghid de bune practici atat pentru personalul angajat cat si pentru vizitatori. Legislatia sanitar-veterinara si pentru siguranta alimentului impune persoanelor juridice care desfasoara activitati de alimentatie publica sa implementeze in activitate lor un astfel de ghid de bune practici haccp. Astfel daca doriti sa desfasurati activitati de alimentatie publica in Bucuresti, Ilfov sau in orice localitate din Romania ne puteti contacta cu incredere.

Principiile Haccp

  • Analiza identificare riscuri
  • Identificarea punctelor critice de control
  • Stabilirea limitelor critice pentru punctele critice de control identificate
  • Monitorizarea punctelor critice
  • Elaborarea masurilor corective
  • Implementarea sistemului Haccp
  • Inregistrare rezultate
  • Monitorizare

Analiza identificare riscuri – are ca scop identificarea riscurilor privitoare la alimentele produse/vandute/servite;

Identificarea punctelor critice de control – identificarea pasilor in fluxul tehnologic care prezinta un risc inacceptabil sau un risc care nu poate fi controlat, unde o eroare ar putea conduce la imbolnavirea consumatorilor;

Stabilirea limitelor critice pentru punctele critice de control identificate – stabilirea valorilor standard si a tolerantelor aplicabile produselor alimentare produse/vandute/servite;

Monitorizarea punctelor critice – presupune monitorizarea punctelor critice si elaborarea procedurilor de neutralizare a riscurilor;

Elaborarea masurilor corective – presupune elaborarea masurilor aplicabile in cazul ricurilor identificate;

Implementarea sistemului Haccp – presupune implementarea sistemului haccp si verificarea daca masurile din planul haccp anuleaza eficient riscurile identificate;

Inregistrare rezultate – crearea unui sistem de colectare a datelor haccp pentru toate actiunile rutinabile.

Ce inseamna HACCP?

Sistemul HCCP este impus operatorilor economici care activeaza in alimentatia publica de Directiva Consiliului European nr. 93/43 publicata ulterior in regulamentul uniunii europene sub nr. 178/2002. De asemenea si legislatia nationala, prin legea nr. 150/2004, impune persoanelor juridice care desfasoara activitati de alimentatie publica sa implementeze si sa respecte normele de igiena specifice activitatilor desfasurate.

Avantajele respectarii si implementarii normelor de igiena

Principalul avantaj este obtinerea autorizatiei sanitar-veterinare, fara construirea si implementarea unui ghid de bune practici de igiena, Autoritatea Nationala Sanitar Veterina Si Pentru Siguranta Alimentelor nu va putea elibera autorizatatia necesara pentru functionarea societatii Dvs. Un alt avantaj important ar fi diminuarea responsabilitatii societatii Dvs. in cazul in care sunteti reclamat sau in cazul in care in urma unui control se constata ca produsele comercializate sau fabricate de firma Dvs. sunt sursa unei imbolnaviri a unui anumit numar de consumatori.

Un alt avantaj ar fi un control sporit asupra calitatii produselor Dvs. De asemenea prin implementarea acestor norme veti beneficia de o incredere sporita din partea clientilor si a angajatilor, ceea ce se va traduce pe termen lung in profituri suplimentare si constante.

Lipsa unui astfel de ghid de bune practici de igiena se poate concretiza in amenzi foarte mari si/sau chiar suspendarea activitatii si inchiderea unitatii in cazul in care inspectorii sanitar-veterinari sau inspectorii de Directia de Sanatate Publica constata ca nerespectarea normelor de igiena au condus la imbolnavirea clientilor.

Fiecare operator economic care desfasoara activitati de alimentatie publica se confrunta cu o serie unica de riscuri generate de specificul activitatii si mediul in care acesta isi desfasoara activitatea. Astfel, fiecare ghid bazat pe principiile haccp trebuie elaborat strict pe activitatea beneficiarului pentru a avea garantia ca toate riscurile si punctele critice specifice activitatii beneficiarului sunt identificate corect si ca masurile corective sunt implementate eficient.

O intrebare des intalnita este ce rol are sistemul haccp in activitatea mea? Rolul ghidului de bune practici este acela de a identifica si tine sub control orice risc asociat cu activitatea persoanei juridice care desfasoara activitati de alimentatie publica. Este imperios necesar ca aceste riscuri sa fie indentificate corect si combatute cu masurile corective si proceduri eficiente pentru a evita imbolnavirea clientilor sau a populatiei.

In functie complexitatea activitatii beneficiarului, planul haccp poate contine de la 4 proceduri pana la 28 de proceduri. Printre aceste proceduri se pot enumera: procedura de igiena si instruire personal, procedura de autocontrol, procedura de igienizare a spatiilor de lucru, procedura de receptie a materie prime sau produse etc. Conform legii fiecare dintre aceste proceduri se implementeaza de catre managerul unitiatii sau persoana desemnata de catre acesta. De asemenea operatorul economic are posibilitatea sa externalize intocmirea si implementarea planului haccp.

Firma noastra ofera servicii complete in ceea ce priveste imtocmirea si implementarea ghidurilor de bune practici de igiena bazate pe principiile haccp. Puteti contracta serviciile noastre atat in Bucuresti si Ilfov cat si la nivel national. Apeland la serviciile noastre aveti garantia ca ghidul de bune practici este alcatuit conform legislatiei in vigoare si dupa normele actualizate din industria alimentara. Pentru comenzi sau mai multe detalii ne puteti contacta la numarul de telefon afisat pe site sau folosind formularul de contact.